Hidrokolon terapijja

Hidrokolon terapija

Hidrokolon terapija je odličan metod za eliminaciju toksina nakupljenih u našem telu. Ona podrazumeva ispiranje debelog creva od naslaga koje se godinama talože u njegovim naborima, a rezultat je detaljna detoksikacija organizma, ali i gubitak viška kilograma.

Fekalni otpad koji se izbaci tokom terapije teži 1–15 kg

Klistiri za čišćenje creva postojali su još u starom Egiptu i ranoj Persiji kao pouzdan metod lečenja creva. U Velikoj Britaniji hidrokolon terapija primenjuje se već 65 godina, a sve je češća u Evropi, Americi, Rusiji…

Pomaže i kod alergija
Preporučuje se svima koje muče osećaj nadutosti i pritiska u stomaku, neredovno pražnjenje creva, glavobolja i umor.
Hidrokolon terapija se izvodi pomoću specijalno dizajniranog aparata koji koristi filtriranu vodu kontrolisane temperature i blagog pritiska za nežno unutrašnje čišćenje kompletnog debelog creva – prilikom terapije koristi se i ozonizirana voda kako bi se  uklonile patogene mikrobne nokse posebno paraziti.

Šta se postiže hidrokolon terapijom

* organizam se oslobađa toksina
* izbacuju se soli teških metala
* reguliše se nivo holesterola
* smanjuju se gasovi
* reguliše se stolica
* ubrzava se metabolizam
* gubi se višak kilograma
* koža se revitalizuje
* nestaju alergije, glavobolje, ekcemi, bubuljice, akne, kandida, loš zadah iz usta

Tako se čiste naslage koje se godinama talože i u crevima i u naborima debelog creva. Fekalni otpad koji se izbaci može biti težak od jednog do neverovatnih 15 kilograma.
Čišćenjem creva, kaže naša sagovornica, detoksikovaćete i regenerisati organizam, skinuti višak kilograma, vaša koža će se revitalizovati, a hronični umor nestaće kao rukom odnesen.
Eliminacijom nataloženih masa sa zidova kolona dolazi do značajnog gubitka težine, što je najuočljivija korist ove terapije.

Ali pozitivan efekat vidljiv je i na kosi, koži, noktima… Zato američki i zapadni lekari preporučuju ispiranje creva pri raznim dijetama ili kao pomoć kod gubitka težine. Preporučuje se i kod alergija, gde daje odlične rezultate, a pogodna je i kao priprema za kolonoskopiju, rektoskopiju i sigmoidoskopiju.

Potpuno je bezbolno
Hidrokolon terapija u jednoj seansi traje 45 minuta, bezbolna je, a izvodi je lekar u sterilnim uslovima. Pacijent leži prvo na boku, a potom na leđima, može da čita ili sluša muziku.

– Potrebno je uraditi od tri do pet uzastopnih terapija svakog drugog dana. Obilna evakuacija sadržaja iz creva događa se, po pravilu, tek u toku treće terapije. Čitav proces možete pratiti preko specijalnog ekrana ili kroz transparentnu cev, pre samog odvođenja u kanalizaciju. Sistem je potpuno zatvoren i osiguran, nema mogućnosti zagađenja niti neprijatnih mirisa.

Ko ne sme na ispiranje debelog creva

Ovom tretmanu ne smeju se podvrgavati deca, trudnice, onkološki bolesnici, oboleli od ulceroznog kolitisa, anemije, aneurizme srca i velikih arterija, bubrežne insufcijencije, ciroze jetre, Kronove bolesti, krvarećih hemoroida, polipa na debelom crevu, trbušne kile, dijareje, epilepsije, težih psihičkih oboljenja…