Hidrokolon terapija

Hidrokolon terapija

Hidrokolon terapija je odličan metod za eliminaciju toksina godinama nakupljenih u našem telu. Ona podrazumeva ispiranje debelog creva od naslaga koje se talože u njegovim naborima, a rezultat je detaljna detoksikacija organizma, a ujedno i podizanje imunog statusa. Količina godinama taloženih masa nesvarene hrane, slepljene na zidovima kolona i u naborima i proširenjma zida kolona, moše iznositi od tri, pa do neverovatnih deset kilograma. Debljina ovih masa, prema nalazima hirurga, može biti i do 1 cm.

Kako funkcioniše kolon: U kolonu se, kao završnom delu sistema za varenje, odigrava kraj procesa varenja hrane i priprema izbacivanja svih otpadnih i nesvarenih delova, koji putuju kroz kolon putem povremenih, valovitih kontrakcija zida do rektuma gde se formira feces. U kolonu se odvijaju veoma važni segmenti varenja hrane, počev od resorpcije vode, važnih aminokiselina, vitamina K i B kompleksa, zatim se vrši sinteza i resorpcija folne kiseline i drugih minerala od značaja za pravilno funkcionisanje organizma. U tom procesu veoma važnu ulogu igraju brojni sojevi dobroćudnih bakterija (probiotika), nastanjenih u debelom crevu i njihovo prisutvo i pravilan odnos su od esencijalnog značaja. Prosečan broj peristaltičnih kontrakcija zida kolona je nekoliko puta dnevno što rezultira izbacivanjem stolice, koja normalno treba da bude meka, formirana, dovoljnog promera i dužine, svetlo braon boje i ne preterano ofanzivnog mirisa. Defekacija se po pravilu događa jedanput dnevno, ili na drugi ili najdalje treći dan.

U uslovima kada je kolon nefunkcionalan, na njegovim zidovima se talože vremenom obilne mase nesvarene hrane koja truli i proizvodi veliku količinu štetnih materija, toksina, gljivica, virusa, sluzi, parazita i sl. Stvaraju se uslovi za poremećaj bakterijskog balansa, pa čak i za prevagu štetnih bakterija. Disfunkcija kolona po literaturi može izazvati stvaranje mnogih toksina , kao što su histidin, fenol, botulin, buterna kiselina, muscarin,   gomilaju se teški metali itd. Njihova resorpcija izaziva  toksemiju organizma, preopterećujući drugu liniju toksikološke odbrane organizma, jetru, pluća, bubrege i kožu. Lokalno se, pre svega,  povećava rizik od stvaranja kancera kolona koji je prema učestalosti kod nas, drugi kancerski ubica  kod muškaraca, a treći kod žena. Iz toga razloga je veoma bitno uraditi čišćenje kolona kako bi se prenebregla mogućnost pojave bolesti

Klistiri za čišćenje creva primenjivali su se od davnina još iz doba Persije, Kine, doba faraona i kod nas u tradicionalnoj narodnoj medicini od davnina su poznati travari koristili klistir u borbi protiv bolesti, mnogi od njih su koristili i klistiranje krečnim mlekom. Klizma, zbog svoje plitkosti delimično otklanja probleme, uglavnom samo zastoj i impakciju stolice u završnim partijama debelog creva. Problemi nefunkcionalnosti kolona prouzrokovanih dugogodišnjim nagomilavanjem nesvarenih delova hrane mogu se otkloniti samo hidrokolon terapijom, metodom koja je postala moguća tek tehnološkim razvojem uređaja koji to čine bezbolno i sigurno.

Preporučuje se svima koje muče osećaj nadutosti i pritiska u stomaku, neredovno pražnjenje creva, glavobolja i umor.
Hidrokolon terapija se izvodi pomoću specijalno dizajniranog medicinskog aparata koji koristi filtriranu vodu kontrolisane temperature uz mogućnost korišćenja medikamenata ili biljnih ekstrakta (probiotici, ekstrakti lekovitog bilja i sl) i blagog pritiska za nežno unutrašnje čišćenje kompletnog debelog creva .

Šta se postiže hidrokolon terapijom

* organizam se oslobađa toksina
* izbacuju se soli teških metala
* reguliše se nivo holesterola
* smanjuju se gasovi
* reguliše se stolica
* ubrzava se metabolizam
* gubi se višak kilograma
* koža se revitalizuje
* nestaju alergije, glavobolje, ekcemi, bubuljice, akne, kandida, loš zadah iz usta

Tako se čiste naslage koje se godinama talože i u crevima i u naborima debelog creva. Fekalni otpad koji se izbaci može biti težak od jednog do neverovatnih 10 kilograma.
Čišćenjem creva, detoksikovaćete i regenerisati organizam, skinuti višak kilograma, vaša koža će se revitalizovati, a hronični umor nestaće kao rukom odnesen.
Eliminacijom nataloženih masa sa zidova kolona dolazi do značajnog gubitka težine, što je najuočljivija korist ove terapije. Ali mnogo važnije od toga je što se tako uklanjaju i mnogi toksini iz tela a samim tim se podiže i nivo imunog stanja organizma. Znajte da mnogi stručnjaci smatraju da mnoge bolesti kreću iz stomaka.  

Hidrokolon terapija se preporučuje kod:

 

-akutna fekalna impakcija -divertikuloza kolona
-hronična opstipacija -detoksikacija alkohola,droga i drugih otrova
-proliv -priprema za barijumsko RTG snimanje
-infekcija crevnim parazitima -akutne i hronične alergije,astma
-atonični kolon -hronične stacionarne upale kolona
-mukozni kolitis -poremećaj bakterijske flore razne težine
-povišena temperatura, groznica -stanja posle hemoterapije
-trening creva kod para i kvadriplegija -depresija,migrene,poremećaj spavanja
-velika količina gasova -proširene vene donjih ekstremiteta, otoci
-nezapaljeni,nekrvareći hemoroidi -oboljenja mokraćnog sistema
-crevna intoksikacija -oboljenja hepatobilijarnog sistema
-priprema za hirurgiju kolona, srca -higijenska procedura kod zdravih ljudi
– onkološku hirurgiju -bolovi u leđima, hronični lumbago
-oboljenja kože / seboreja, neurodermiti, psorijaza -celulitis, gojaznost, regulacija telesne težine
-prevencija kancera kolona

 

Hidrokolon terapija ja potpuno bezbolna:
Hidrokolon terapija u jednoj seansi traje 45 minuta, bezbolna je, a izvodi je lekar u sterilnim uslovima. Pacijent leži prvo na boku, a potom na leđima, može da čita ili sluša muziku.
–Potrebno je uraditi od tri do pet uzastopnih terapija svakog drugog dana. Obilna evakuacija sadržaja iz creva događa se, po pravilu, tek u toku treće terapije. Čitav proces možete pratiti preko specijalnog ekrana ili kroz transparentnu cev, pre samog odvođenja u kanalizaciju. Sistem je potpuno zatvoren i osiguran, nema mogućnosti zagađenja niti neprijatnih mirisa.

 

Kontraindikacije za hidrokolon terapiju

-ulcerativni kolitis -Kron-ova bolest
-ozbiljna srčana oboljenja/nekontrolisana hipertenzija,infarkt/ -odmakla trudnoća/preko 4 meseca
-trbušne kile -aneurizme srca i velikih arterija
-skorašnje operacije na kolonu -jaka anemija
-bubrežna insuficijencija -hemoragija ili perforacija creva
-jaka dijareja -jako izraženi,krvareći hemoroidi
-prisustvo infiltrata u trbuhu -ciroza jetre
-izostanak kontrole sfinktera raznog porekla -karcinom kolona
-teža psihička oboljenja -fistule kolona
-prolaps debelog creva -menstruacija/posebno u prva 2 dana/
-trbušne nekroze posle zračne terapije -nedavne operacije u trbuhu

 

Za više informacija nam se obratite