Glutation i Estetika

Glutation učestvuje u regulaciji ćelijskih procesa uključujući sintezu i obnovu DNK . Utiče na sintezu proteina, rast i aktivnost ćelija,  aktivaciju imunog sistema, metaboliše toksine i druge štetne materije detoksikujući organizam do ćelijskog nivoa a time i kožu kao najveći njegov ogran.

Glutation utiče i na proces melanogeneze, usporavajući ga jer inhibira sintezu melanina, te je tako značajno njegovo dejstvo ne samo na podmalađivanje nego i posvetljivanje kože.

Tačnije ono što glutation čini za kožu je lifting, vraćanje oslabljenog turgora kože, regeneracija kože od dejstva sunca, uklanjanje  hiperpigmentacija različite etiologije od fleka izazvanih prekomernim sunčanjem, preko trudničkih i drugih hormonskih fleka, postinflamatornih fleka do staračkih fleka, lečenja melazme i izjednačavanje tena.

Pre i posle upotrebe Glutationa

Kako se može aplikovati glutation ?

Glutation se moze primiti per os (na usta) kao tableta ili kapsula ali u tom slucaju najveci procenat glutationa biva razgradjen zeludacnom kiselinom, a ono sto ne razgradi zeludacna kiselina  razgrade enzimi u tankom crevu tako da do cilnih mesta u organizmu dolazi malo ili nimalo glutationa.

Definitivno jedini način aplikacije a da on bude I koristan I sa dugoročnim rezultatima je  intramuskularni ili jos bole intravenski gde je iskoristivost glutationa preko 95%. Uz ovo treba obavezno naglasiti da je glutationu za maksimalni učinak naročito iz estetskih razloga potrebno sadejstvo sa nekim dodatnim vitaminima I suplementima.

Praksa je pokazala da je najbolje kada se uz glutation takodje parenteralnim putem daju I sledeće supstance: vitamin C, epidermalni faktor rasta, kolagen, koenzim Q10, biljna placenta, govedja placenta, alfa lipoična kiselina, ekstrakt koštica groždja, vitamini B grupe I to B3, b5, b12, vitamin E.

Efekti su veoma brzo vidljivi, već  unutar nekoliko dana pa do nekoliko nedelja kada je efekat najizraženiji. Duboke bore su pliće, sitne bore nestaju, koža je zategnutija a turgor koze visestruko poboljšan, a što je takodje bitno efekat dugoročan.

Za više informacija o ovom tretmanu obratite se dr. sunčici Lepojević Vujošević

011 31 81 333

060 3181 334