Hidžama cupping terapija

HIDŽAMA CUPPING TERAPIJA

Hidžama, na zapadu poznata kao Ventusa ili Cupping, je alternativni medicinski postupak i arapski izraz za vlažno isisavanje, gde se krv vakumom isisava kroz male rezove na koži u terapeutske svrhe. Terapija Hidžamom oslobađa telo štetnih patogena tako što izvlači višak stagnantne limfe kao i periferne krvi koja leži ispod kože. Istraživanja su pokazala značajne patološke razlike u zdravoj limfi i krvi u venama posle ove terapije u pozitivnom smislu.

Postoje dve tehnike kod primene terapije Hidžame „Cupping“

Mokra „wet cupping“ i

Suva „dry cupping“

Mokra hidžama je lek za mnoge bolesti. Postupak se vrši tako što se čašice postave na određeni deo tela koji pacijentu predstavlja problem,(leđa, ruke, noge, glava, vrat, stomak..) i stvori vakum. Na tom delu vakum prikuplja kapilarnu krv koja je na površini kože, a zatim se čašice poskidaju, napravi se više manjih, milimetarskih rezova na površini kože i ponovo postavi vakum. U tom trenutku počinje da izlazi krv koja je obično tamno crvene ili braon boje i koja je izazivač problema. Ova krv je biološki otpad iz organizma i smeta zdravoj i čistoj krvi da cirkuliše, zato Hidžamu mogu raditi i malokrvni i anemični jer se ovdje ne vadi arterijska krv, već samo otpad iz organizma koji stvara probleme i bolove. Ovom metodom vrši se jaka detoksikacija čitavog organizma kod svakog čoveka, a nema nuspojava. Terapija hidžame je bezbolna a sitni rezovi potpuno zarastaju i prolaze posle nekoliko dana.
Sa ovom nečistom krvlju ne izađe nikada više od 5% zdrave krvi. Mokrom hidžamom se postiže kompletna detoksikacija celog tela, a bolesti kod kojih ova metoda pomaže su mnogobrojne, kao npr. dijabetes, srčana oboljenja, tromb, loša cirkulacija, hemoroidi, impotencija,hronični kašalj i bolesti pluća, glavobolje i migrene, visok pritisak, stomačni problemi i zatvor, bolesti bubrega, nervoza, depresija, nesanica, gastritis, alergije na hranu, jetra i žučna kesa, otečenost, kožna oboljenja, masno tkivo, gojaznost, neuhranjenost i anoreksija, sinusi…

Često se postavi pitanje kako je to moguće da ova terapija leči ovako puno bolesti?!  Određene tačke na telu vezane su za određene organe, a stimulacijom ovih tačaka i vađenjem toksina iz krvi koja se nalazi na tom području, hidžama čini da se čitav imunitet pokrene u borbu protiv problema. Hidžama je najprirodniji lek za otklanjanje bola, jer se razbijaju blokade na mestu bola gotovo trenutno i nova krv procirkuliše tim područjem stvarajući zdravo tkivo koje tako samo sebe leči. Takođe, pomaže i da se organizam oslobodi štetnih materija koje se gomilaju u kapilarima kože gde krv ne struji i ne prolazi, već se zadržava i pravi blokade a samim tim nastaju i bolovi. Praksa je pokazala da se postižu izuzetni rezultati u smanjenju nuspojava nastalih posle hemioterapije, stoga je ova terapija izuzetno pogodna za onkološke pacijente na hemioterapiji kao i na zračnoj. Hidžama se pogotovo preporučuje zdravim osobama kao preventiva i jak detox. Jer ipak je bolje sprečiti nego lečiti, složićete se zar ne.

Suva Hidžama- U ovoj vrsti hidžame nema puštanja krvi ali se postupak izvodi isto kao i kod mokre hidžame samo bez rezova na koži. Njenom primenom se bolovi ublažavaju ili potpuno nestaju. Ovu vrstu hidžame najviše preporučuju kineski lekari, a takođe se radi na onima koji imaju dijabetes zbog težeg zarastanja rana. Suvom hidžamom se postiže bolja cirkulacija krvi jer se koža odvaja od kosti i mišića i pomaže kod osoba kojima je slaba cirkulacija, podiže energiju, olakšava bol i ukočenost, reumu, sportske povrede, otečenost, reumatoidni artritis, paralizu, bol u vratu i leđima… Postavljanjem čašica na određene tačke na telu ova metoda će vam pomoći da se čitav vaš organizam probudi, a bol otkloni.

Za više informacija obratite nam se