Kako smanjiti nuspojave hemioterapije

Metabolički detoks  nakon  hemoterapije i kod hroničnih oboljenja različite etiologije

Veoma čest problem onkoloških stanja je što posle Hemioterapije dolazi do nuspojava koje se ogledaju u vidu mnogih simptomatskih stanja pročitaj više…

Zašto je intoksikacija orginizma zdravstveni proglem.

Kod onkoloških bolesnika dugogodišnja toksikacija tela, bilo da je toksikovanost posledica nepravilne ishrane, korišćenja raznih lekova tipa antibiotika, analgetika, kortikosteroida  i slično u velikim količinama, hronična intoksikacija neprirodnim materijama, posebno teškim metalima iz našeg životnog okruženja, intoksikacija citostaticima koji su puni metala stvara izuzetno velike zdravstvene probleme (nuspojave HT) kod pacijenata. Ta intoksikacija je preduslov za mnoga bolesna stanja.

Kako god i koji god da je uzrok prisustva teških metala u organizmu tipa olova, žive, aluminijuma, platine ali i mnogih drugih,  moramo znati da se posledice itekako osećaju a često se čak teski metali ne mogu naći u urinu ili krvi sve dok se ne krene sa helacijom odnosno uklanjanjem teških metala (izuzetak tu je kosa). Teški metali se najradije zadržavaju u vezivnim špagovima i masnom tkivu. Mozak veoma lako prima teške metale jer je zapravo u najvećoj meri sazdan od fosfolipida. Takodje naše ćelijske membrane su fosfolipidne. Tu su i razni toksini koji se zadržavaju u jetri, limfi, bubrezima i oštećuju ove organe a vezano sa njima i sve ostalo pati. Posebno su problematični teški metali koji su u citostaticima čiji reziduali dugo nakon HT razaraju tkivo usled čega nastaju nuspojave HT od kojih mnogi pacijjenti dugo pate.

Pored kontinuirane intoksikacije na ovaj ili onaj način HT izaziva ozbiljan pad imuniteta.

Kako smanjiti nuspojave HT

U Poliklinici Naturalia vec godinama se bavimo detoksikacijom pacijenata posebno posle HT kao bi se smanjile nuspojave iste a samim tim i podizanjem imuniteta koji je ključan u borbi protiv relapsa bolesti.

Kako izgleda terapija detoksikacije kod nuspojava HT

 • Kvantno dijagnostikovanje i terapija
 • Frekventna terapija po metodi dr Rajfa
 • DMPS protokol uklanjanja teških metala iz čitavog organizma
 • Oksigenaciju krvi koja je pokazala izuzrtno dobre rezultate kod pacijenata
 • Intravenozne terapijje visokim dozama vitamina C kao moćnog antioksidansa
 • Injekciona suplementacija elektrolitima (uvek postoji manji ili veći disbalans natrijuma, kalijuma, kalcijuma, magnezijuma, bikarbonata..). Svi ovi suplementi i brojni vitamini, utiču na metaboličke procese u organizmu i njihovo remećenje jer se pre svega remete enzimni i razni drugi procesi koji od njih zavise.
 • glutation- tripeptid, odličan prirodni antioksidans  čiji nedostatak izaziva pad imuniteta, opšte starenje organizma kako unutrašnje , tako i spoljašnje  i njegov manjak je uz pad imuniteta okidač za mnoga bolesna stnja. Najefikasnije je dati ga u i.v infuziji ili muskularno , a kasnije nastaviti svakodnevnim aplikacijama glutation spreja u roku od jednog do 2 meseca  zavisno od patologije pacijenta.
 • Fotodinamična terapija, laseri različitog spektra za intravensko zračenje krvi i to u svrhu pre svega čišćenja krvnih sudova, lakšeg prihvatanje lekova i suplemenata, oksigenacije,  antiinflamatornog dejstva, posebno za jačanje krvnih sudova stradalih od HT.
 • Cuping sistem (hidžama) terapijja koji čisti staznu nepokretnu limfu i vrlo je efikasni dodatak frekventnom i infuzionom detoksu limfe.
 • antikancerske detoks injekcione boluse.
 • hidrokolon terapiju kao samostalnu metodu ili dopunu gore navedenih sa dodatkom, ozonizirane vode, probiotika, biljnih ekstrakata…

Naša dugogodišnja praksa je pokazala izuzetno dobre rezultate kod onkoloških pacijenata. Nuspojave su minimizirane a dejstvo same terapije je imalo mnogo bolje rezultate. Neke od primera tih rezultata možete videti ovde.

PACIJENT BROJ 1:
Carcinoma serosum high grade ovarii lat sin G3, NG3, pTN0 (0/7)MxL1V
Carcinosis peritonei, HT cum Taxol – CBDCA (VI) et Bevacizumab (IV) CR

PACIJENT BROJ 2:
Teratoma testis (maturum 90% + immaturum 10%) disseminatus in lgl RP et pulmonum l.sin et ossis pubis

Iskustvo je pokazalo da ukoliko se minimizira šteta koju napravi HT na organizam, rezultati borbe protiv primarne bolesti su mnogostruko povećane.

Dr Sunčica Lepojević Vujošević