Senar Elektroterapija transdermalni elektrostimulator

Senar Elektroterapija transdermalni elektrostimulator

 Transdermalni elektrostimulator “ Senar” ( samokontrolni energetski neuro adaptivni regulator) je uredjaj razvijen na bazi radova ruskih naučnika, na temeljima Teslinih istraživanja i postavki. Vrši terapiju, neinvazivno delujući na ljudsku kožu, i ma opšti regulativni uticaj na fiziološke sisteme ljudskog tela u širokom spektru patoloških stanja.

Senar je frekvencijski uredjaj koji uz pomoću biofeedback-a, kada se prisloni na kožu sam računa i odredjuje frekvenciju koja je potrebna da bi u telu došlo do promene bioenergetsko toka organizma i do izlečenja. Frekvencije stimuliraju C vlakna koja otpuštaju velike količine neuropeptida koji deluju kao endorfini i brzo se rašire po celom telu, a poznato je da su neuropeptidi prirodni lek za sve patološke procese u telu.

Svaki signal koji ide iz uredjaja različit je od prethodnog kojeg je izbacio, što omogućuje kontinuiranu stimulaciju tela na promene, kako se telo ne bi naviklo na postojeći signal. Zapravo radi se o električnom signalu koji je neškodljiv, bipolarnim električnim impulsima različitim po obliku i dužini trajanja, a koji su fiziološki vrlo slični onima u ljudskom telu. S obzirom na njegove jedinstvene karakteristike, mogućnost za pobudjivanje nervnih C vlakana je puno veća nego bilo koje druge metode elektroterapije, što omogućava maksimalnu aktivnost nervnog sistema,a samim tim i reakciju celog organizma.

Ako se radi o hroničnoj bolesti ili povredi preporučuju se svakodnevni tretmani i po dva do tri puta dnevno. Terapija SENAR-om je kompatibilna sa klasičnom medicinom i svim oblicima komplementarne medicine, a u tom slučaju oporavak pacijenta biće više puta brži.

Primena SENAR aparata u onkologiji

Onkološka oboljenja se mogu posmatrati kao i sve druge hronične bolesti. U ovom slučaju stadijum oboljenja ne igra veliku ulogu.

Postoje dva pristupa kod tretiranja SENAR aparatom pacijenata sa onkološkim oboljenjima.

Prvi pristup je kod pacijenata koji žele da se izleče i koji su spremni da učine sve da tu želju i ostvare,i to ne samo na rečima,već i delom. Kao i kod lečenja bilo kog drugog hroničnog stanja, terapija se sprovodi u 1 do 4 ciklusa u trajanju od po 15-20 dana i uz paralelnu primenu zdravog načina života.

SENAR aparatom moguće je umanjiti bol i druge manifestacije oboljenja, i samim tim smanjiti upotrebu lekova protiv bolova, a pacijenta učiniti mirnijim i spokojnijim.

Osim u onkologiji, uredjaj se preporučuje i pokazao se efikasnim i u lečenju raznih patoloških stanja, oboljenja i bolnih manifestacija u sledećim slučajevima:

  • NERVNI SISTEM kod: trigeminalnih neuropatija, facijalna pareza,bolovi iz raznih nervnih pleksusa kao npr ramenog pleksusa kao i nerava podlaktice isl. Kod ovih stanja bolji rezultati se postižu uz primenu terapije Hidžama.
  • KOŠTANO-MIŠIĆNI SISTEM: odličan je za prevenciju dekubita i sprečavanja nastanka dekubitalnih rana, takođe kod glavobolja, mučnina, nesvestica, lupanja srca i sl.
  • RESPIRATORNI SISTEM: mogu se uspešno tretirati sinuziti i rinitisi, bronhitisi, i trahetisi, upale pluća
  • KARDIOVASKULARNI SISTEM: angina pektoris stabilna i nestabilna, endokarditis, miokarditis, aritmije, hipo i hipertenzija.
  • DIGESTIVNI SISTEM: ezofagitisi, gastritisi, duodentitisi, čir na želucu i duodenumu (dvanaestopalačno crevo), hepatitisi, bolovi žučnih kanala, pankreatitisi, upale creva i sl.
  • UROGENITALNI SISTEM: upale bubrega, bubrežnih vodova (uretera)mokraćne bešike, upale prostate i uretre. ne može da potpuno izleči ali može da pomogne kod izbacivanja peska i kamenčića iz bubrega i uretera.
  • SPORTSKE POVREDE: izuzetno pomaže kod mnogih sportskih povreda, posebno kod rekovalecencije.

Primeri iz naše prakse:

  • Pacijent C.M. starosti 69 godina, bila je tretirana aparatom Senar zbog bolova duž desne noge usled aktivirane stare išijalgije, oba kolena i oba skočna zgloba, zbog reumatoidnog artritisa. Nakon prvog tretmana osetila je značajno poboljšanje, a nakon sedam tretmana bolove “skoro da nije ni osećala”. Nakon 10 tretmana pacijent je bila bez ikakvih tegoba i nastavila sa normalnim životnim aktivnostima.
  • Došla nam je baka D.R. starosti 84god koja je posle prvog tretmana oba kolena (inače zbog artroze istih dolazila je sa štapom) bila je nepoverljiva, posle prve terapije nije osetila “značajno poboljšanje”. Ipak se odlučila da dođe i sutradan, učinak je već bio bolji ali se naša baka kolebala da li da nastavi terapiju. Trećeg dana posle terapije bila je nasmejana i zakazala je još nekoliko tretmana i otišla. Posle pet minuta se vratila….. po štap!
  • Pacijent BN je kod nas došao zbog išijalgije zbog koje se veoma otežano kretao. Kod njega su primenjene dve terapije Senara (anti bol i anti

inflamatorna) kao i terapija Hidžamom. Prvo suvom hidžamom da bi uklonili uklještenje nerva i delimično smanjili otok oko njega, pacijet se odmah nakon te terapije osećao dobro. Zatim posle dva dana i mokrom Hidžamom kako bi izbacili toksine iz upaljenog i bolnog mesta.  Posle ukupno 10 terapija senarom pacijent je bio sasvim dobro i nastavio sa normalni aktivnostima.  Moramo napomenuti da se ovaj pacijent nama javio tek posle tri dana trpljenja jakih bolova. Zato ukoliko dođe do ovakvih ili sličnih situacija naš savet je JAVITE SE ODMAH.

Rešite se bola na terapiji Scenara, brzo efikasNo bez nuspojava lekova.